Fjällturer med Outdoor Vagabond

Outdoor Vagabond erbjuder guidade fjällturer och utbildningar på fasta datum

Våra fjällturer leds av utbildade och certifierade guider med lång erfarenhet av branschen.

Vi arrangerar fjällturer med små grupper, sann miljömedvetenhet och hög service från början till slut.

Följ med på en fjälltur med oss och upplev mer!

Fjälltur i Sarek – sommar

Vår tuffaste och mest äventyrsfyllda fjälltur!
Detta är en fjälltur för dig med god fysik och som gillar att utmana dina fysiska och mental gränser. Under 9 dagar vandrar vi genom genom Sareks nationalpark som ofta beskrivs som Europas sista vildmark. Vi bor i tält, bär med oss all packning och besöker flera av Sareks mest ikoniska toppar. Anta utmaningen och upplev det bästa av Sarek!

Läs mer

Fjälltur längs Kungsleden – sommar

Den perfekta fjällturen för nybörjare och dig som gillar att bo bekvämt och bära lätt!
På denna härliga 6 dagars vandring följer vi Kungsledens södra del från Ammarnäs till Hemavan. Längs vägen bor vi bekvämt i fjällstugor och behöver inte bära med oss varken tält, kök eller sovsäckar. Innan och efter fjällturen bor vi bekvämt på hotell och njuter av härliga trerättersmåltider.

Läs mer

Utbildning i fjällvandring

För dig som vill lära dig allt om fjällvandring på egen hand.
Under två dagar går vi igenom allt du behöver veta för att tryggt och bekvämt kunna gå på egna turer till fjälls.

Läs mer

Fjälltur i Sarek – vinter

Vår mest utmanande vinterfjälltur!
Denna häftiga skidexpedition är för dig som tidigare prövat att gå på turskidor och har vana för friluftsliv. Tillsammans med våra kunniga guider tar vi med dig på en 9 dagar lång vinterfjälltur genom ett av Sveriges häftigaste fjällområden – Sarek nationalpark.

Kommer vintern 2022

Fjälltur längs Kungsleden – vinter

En vinterfjälltur för dig som vill bo bekvämt och bära lätt!
På denna härliga 6 dagars fjälltur följer vi Kungsledens sydligaste del mellan Ammarnäs och Hemavan. Vi går på turskidor från stuga till stuga och njuter av bekvämligheten av att bo inne med tillgång till bastu. Detta är en tur för dig som tidigare prövat att gå på turskidor (eller längdskidor) och har vana för friluftsliv.

Kommer vintern 2022

Utbildning i vinterfjäll

För dig som vill lära dig allt om fjällturer vintertid.
Under fyra dagar lär vi dig allt om att färdas till fjälls under vintern på skidor, dra pulka, slå upp tält och gräva snöbivack. Utbildningen är för dig som har tidigare erfarenhet av att vandra till fjälls och nu vill ta steget att upptäcka fjällen vintertid.

Kommer vintern 2022

Skräddarsydda fjällturer

Boka en skräddarsydd fjälltur för ditt privata sällskap!
Vi tar emot förfrågningar från både privata sällskap och företag för skräddarsydda fjällturer. Berätta om era önskemål så återkommer vi med prisförslag på en fjälltur helt anpassad för er

Kontakta oss

Extra – Kanotturen i Sala

Följ med på en natur- och kulturguidning längs Salas historiska vattenvägar! På denna guldkantade natur- och kulturupplevelse får ni både uppleva Salas vackra natur och dess anrika historia.

Läs mer och boka

Extra – Vandra i Sala

Följ med på en två dagar lång vandring i de Västmanländska skogarna. Tillsammans med en vildmarksguide går ni den berömda Gruvdammsrundan (27 km) och övernattar i skogen. Utsökta friluftsmåltider, skogens lugn och massor av nya vildmarkskunkaper är vad dagarna har att erbjuda.

Läs mer och boka

Önskar ni en helt skräddarsydd fjälltur för ert privata sällskap?

Läs mer här