Ring oss
Ring oss
Bokning och intressanmälan
Bokning och intressanmälan

Intensivkurs i Fjällvandring

Följ med Outdoor Vagabond på en intensivkurs i Fjällvandring. Under två dagar går vi igenom allt du behöver veta för att planera egna fjällturer och genomföra dem tryggt, säkert och bekvämt.

Utbildningen riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna fjällvandrare som önskar ta sitt fjällfarande till nästa nivå. Några av er kanske har som mål att ge er ut på kortare dagsturer i ledad terräng, medan andra har som mål att ge sig ut på en längre expedition i Sareks oledade vildmark. Kunskaperna som lärs ut under intensivkursen gör dig redo för hela den skandinaviska fjällkedjan.

De ända förkunskapskrav som ställs är en fysik god nog för att följa med på en vandringstur i kuperad terräng på ca 25 km fördelat på två dagar. Vi går i långsam takt och med jämna mellanrum stannar vi upp för olika utbildningsmoment.

Kursen äger rum i Grövelsjöfjällen och innehåller en tältnatt. Från Mellansverige är det möjligt att sig hit efter jobbet en fredagseftermiddag och vara åter tillbaka på söndag kväll. Turen börjar och avslutas utanför STF Grövelsjön Fjällstation där ni finner både avgiftsfri bilparkering och busshållplats.

Intensivkursen är intensiv! Ni kommer tillsammans med instruktör att gå igenom mängder av färdigheter som är nödvändiga för en trygg fjällupplevelse och vissa kunskaper kommer vara svåra att bemästra direkt. Till er hjälp kommer ni därför redan innan kurstillfället att erhålla Outdoor Vagabonds egna utbildningskompendium för fjällvandring. Med hjälp av den kan ni fortsätta utbildningen på egenhand efter kurstillfället och verkligen förankra de kunskaper som har lärts ut.

Resan i korthet

Pris
Vuxen: 4 500 kr
Ungdom 12-18 år: 3 500 kr

Språk
Endast för svensktalande

Gruppstorlek
1-8 deltagare

Datum:
25 sep – 26 sep

Tid:
Turerna startar kl. 8:00 första dagen och avslutas andra dagen kl. 14:00.

Resans startplats
Utanför STF Grövelsjön Fjällstation

Resans slutplats
Utanför STF Grövelsjön Fjällstation

Distans
Ca 25 km

Dagsetapper
Ca 13 km

Svårighetsgrad
Medel

Rekommenderad minimum ålder
15 år

Outdoor Vagabond om resan
”Den perfekta starten på en lång och trygg fjällkarriär”

Höjdpunkter

  • Otroligt mycket kunskap på kort tid
  • Kunnig instruktör
  • Vacker natur
  • Toppbestigning av Svealands högsta topp – Storvätteshågna
  • Utsökta friluftsmåltider