Ring oss
Ring oss
Offertförfrågan
Bokning och intressanmälan

Intensivkurs i Fjällvandring

Följ med Outdoor Vagabond på en intensivkurs i Fjällvandring. Under två dagar går vi igenom allt du behöver veta för att planera egna fjällturer och genomföra dem tryggt, säkert och bekvämt.

Utbildningen riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna fjällvandrare som önskar ta sin fjällvandring till nästa nivå. Några av er kanske har som mål att ge er ut på kortare dagsturer i ledad terräng, medan andra har som mål att ge sig ut på en längre expedition i Sareks oledade vildmark. Kunskaperna som lärs ut under intensivkursen gör dig redo för hela den skandinaviska fjällkedjan.

De ända förkunskapskrav som ställs är en fysik god nog för att följa med på en vandringstur i kuperad terräng på ca 25 km fördelat på två dagar. Vi går i långsam takt och med jämna mellanrum stannar vi upp för olika utbildningsmoment.

Kursen äger rum i Grövelsjöfjällen och innehåller en tältnatt. Turen börjar och avslutas vid STF Grövelsjön Fjällstation där vi även kan ordna boende innan och efter turen.

Intensivkursen är intensiv! Ni kommer tillsammans med instruktör att gå igenom mängder av färdigheter som är nödvändiga för en trygg fjällupplevelse och vissa kunskaper kommer vara svåra att bemästra direkt. Det ni garanterat kommer att få är en god grund för att fortsätta ert lärande på egen hand.

Resan i korthet

Pris
Vi skickar offert.

För vem?
För privat grupper

När?
Juni – September

Tid
Två dagar

Resans startplats
Grövelsjön

Resans slutplats
Grövelsjön

Distans
Ca 25 km

Dagsetapper
Ca 13 km

Svårighetsgrad
Medel

Outdoor Vagabond om resan
”Den perfekta starten på en lång och trygg fjällkarriär”

Höjdpunkter

  • Otroligt mycket kunskap på kort tid
  • Kunnig instruktör
  • Vacker natur
  • Toppbestigning av Svealands högsta topp – Storvätteshågna
  • Utsökta friluftsmåltider