Ring oss
Ring oss
Boka direkt
Boka direkt

Vandra i Sala

Upplev Salas natur och vildmark med erfaren natur- och kulturguide!

Här bjuds ni in till en lärorik och vacker naturupplevelse i trakterna kring den anrika gruvstaden Sala. Denna tvådagars vandring är för privata grupper på max 8 personer.  Njut av två dagar till skogs med övernattning ute i det fria. Vyer över rogivande skogar, mossmarker och vackra sjöar växlas med utsikter över idyllisk svensk landsbygd.

Längs vandringen får ni möjlighet att lära er massor om vandring och friluftsliv. Tillsammans med er guide renar ni vatten från sjöar, lagar mat över öppen eld och navigerar med karta och kompass. Välj mellan att spendera natten bekvämt i tält eller våga prova vårt mer minimalistiska alternativ med friluftshängmatta. Detta är ett utmärkt tillfälle till att lära dig nya kunskaper inför framtida vandringsäventyr.

Gruvdammsrundan är en vacker slinga på ca 32 km som börjar i Sala och tar oss vidare norr till vacker natur och historiskt kulturlandskap. De vackra vattendrag och skogsjöar som vi passerar under vandringen utgjorde tidigare en oumbärlig del i stadens gamla silverproduktion. Redan under 1500-talet började vattensystemet att byggas ut för att leda vatten till de stora vattenhjul som fanns vid Sala silvergruva och stadens hyttor. Er guide kommer under vandringen att bjuda på fascinerande historier från förr.

Bad och fiske är några av aktiviteterna som ni kan njuta av från det vildmarksläger vi slår upp vid en skogsjö en bit utanför leden. Vid vårt läger bjuds det både in till gemensamma gruppaktiviteter med tema friluftsliv men givetvis också egentid. Detta är ett utmärkt tillfälle för återhämtning och reflektion.

Resan i korthet

Pris
9 500 kr per grupp (1-8 deltagare)

Gruppstorlek
2-8 deltagare

Datum:
Denna aktivitet är endast öppen för privatbokningar.

Tid:
Två dagar

Resans startplats
Drottning Christinas Schakt vid Sala silvergruva

Resans slutplats
Drottning Christinas Schakt vid Sala silvergruva

Distans
Ca 32 km

Dagsetapper
Ca 16 km

Svårighetsgrad
Enkel

Rekommenderad minimum ålder
12 år

Outdoor Vagabond om resan
”En lärorik och vacker naturupplevelse i skogens lugn”

Höjdpunkter

  • Utsökta friluftsmåltider tillagade över öppen eld
  • Lärorika friluftskunskaper
  • Fascinerande berättelser från förr
  • Skogens lugn och vacker natur