Många skolor har en ambition att få in mer friluftsliv i sin utbildning. Vi har expertisen.

Vi har erfarenhet av att leda och utbilda elever i alla åldrar och vi anpassar våra tjänster efter varje grupp. Vi blandar lek och lärande och med våra spännande utmaningar sår vi frön av friluftsintresse.

Vår bas är i Västmanland men vi reser gärna till angränsande län. Möt oss i ett friluftsområde i er närhet eller kom till någon av våra samarbetspartner i Västmanland, såsom Sala Silvergruva.

Våra erbjudanden

Vildmarkskampen

Vildmarkskampen är en tävling där vår förmåga att klara oss i vildmarken sätts på prov. I mindre grupper tävlar ni i ett antal grenar med tema vildmark och överlevnad. Ni får bland annat pröva göra eld på olika vis, bygga vindskydd, navigera och rena vatten. Flera uppgifter är kluriga och kräver gott samarbete. Det blir ett roligt äventyr och en möjlighet att växa som team. Passar utmärkt som antingen hel- eller halvdags utflykt. Går även att lägga till lunchpaket där eleverna lagar en vegetarisk vildmarksgryta över öppen eld.

Passar för
Elever i mellanstadiet och uppåt.
Plats
Friluftsområde i er närhet.
Pris
Mindre grupper från 4000 kr ex. moms

Kontakta oss för mer information

Skolor - friluftsdagar - klassresor - vildmarken

Övernattning i vindskydd

Följ med Outdoor Vagabond på vandring i skogen och övernattning i vindskydd. Under dagen vandrar vi i skogen och övar navigering med karta och kompass. Väl framme vid vår utsatta lägerplats får eleverna i mindre grupper bygga sina egna vindskydd. Vid lägret väntar nu en eftermiddag och kväll full med roliga övningar under temat vildmark och överlevnad. Eleverna får bland annat lära sig att göra eld på olika vis, laga mat över öppen eld, rena vatten, ge första hjälpen i vildmarken och mycket mer. Dagen efter hjälps vi åt att ta ner vårt läger och börjar vandringen tillbaka till civilisationen.

Passar för
Elever i högstadiet och uppåt.
Plats
Friluftsområde i er närhet, t. ex. Bruksleden, Sörmanlandsleden etc.
Pris
Mindre grupper från 8000 kr ex. moms

Kontakta oss för mer information

Skolor - friluftsdagar - klassresor - vildmarken

Skräddarsydda resor och utbildningar

Vi är ett professionellt rese- och aktivitetsföretag som jobbar med utbildade och certifierade guider och utbildare. Vi arrangerar resor med friluftsprofil över hela landet och kan göra så även för skolelever. Om ni önskar en längre skräddarsydd resa eller utbildning så är vi ert självklara val. Vi kan arrangera längre vandringar till fjälls och till skogs både vinter och sommar. Vi kan också komma till er skola och hålla i friluftsutbildningar i ert klassrum.

Kontakta oss för mer information

Skolor - friluftsdagar - klassresor - vildmarken