Outdoor Vagabond är ett rese- och aktivitetsföretag med expertis på den skandinaviska vildmarken. Vi vänder oss till såväl enskilda individer som företag och skolor. Vi arrangerar alltifrån fjällvandring, grottkrypning, kanotpaddling till utbildning inom friluftsliv. Vi drivs av att göra vildmarken tillgänglig för andra och vår vision är en värld där friluftslivet är en självklar del av var persons vardag.

Upplev vildmarken med Outdoor Vagabond!

Vår historia

Grundaren och ägaren av Outdoor Vagabond är Adam Lindgren. Adam har arbetat som frilansande guide i över ett decennium och har bland annat lett gruppresor i Indien och expeditioner till toppen av Kilimanjaro.

Med Outdoor Vagabond har Adam slagit sig samman med ett gäng erfarna guider för att arrangera resor, utbildningar och event med vår alldeles egna särprägel. Vi satsar på guider i världsklass, kvalité i allt vi gör och miljöarbete på riktigt. Vi drivs av att göra vildmarken tillgänglig för alla!

Guider i världsklass

Vi vet hur viktig guiden är för en bra upplevelse.

För oss är det inte bara en självklarhet att våra guider är utbildade och certifierade enligt gällande normer, våra guider är också just de där som ger det lilla extra. Alla våra guider har lång erfarenhet av branschen och har kompetensen för att ge våra arrangemang den bästa kombination av lättsamhet och allvar.

Säkerhet i vildmarken är A och O, men därtill gäller det att ha kul!

Alltid guldkantade upplevelser

Vi satsar inte på att vara billigast, utan bäst.

Vårt fokus på kvalité syns i våra guiders professionalism, maten vi serverar, innehållet i våra utbildningar, vår satsning på mindre grupper och i den omsorg som ligger bakom planeringen i alla våra arrangemang.

Kan vi inte erbjuda det bästa, kommer ni inte se oss erbjuda det överhuvudtaget. Det är vårt löfte!

Miljöarbete på riktigt

Vi försöker minimera vårt ekologiska fotavtryck i alla led – på riktigt!

Transporter
Vi strävar mot att alla våra resor, utbildningar och event ska börja och sluta på platser dit det är möjligt att ta sig med kollektivtrafik. I de fall kollektivtrafik saknas ser vi till att hjälpa med transport på hållbaraste vis.

Ekologiskt och närproducerat
Vi strävar efter att alltid inkludera en större del ekologisk och närproducerad mat i alla våra arrangemang.

Fokus på vegetariskt och vilt
Vi väljer att fokusera på vegetarisk kost på våra turer med inslag av vilt och fisk (alla typer av önskemål kring specialkost är givetvis möjliga).

Slit och släng
Vi gillar inte slit och släng. Vi använder produkter av kvalité och med lång förväntad livslängd. Vi rekommenderar även våra deltagare att hyra delar av sin utrustning via oss eller vår samarbetspartner Outdoorbuddies

Engångsartiklar i plast – nej tack
På en arrangemang med Outdoor Vagabond kommer ni inte se engångsartiklar i plast så länge det inte handlar om artiklar för att förbättra hygienen och säkerhet.

Informationsarbete
På alla våra arrangemang i vildmarken informerar vi våra deltagare om hur var och en kan ta ansvar för att ta hand om vår ömtåliga natur. Vi följer principen om ”leave nothing but footprints”.

Tillgänglighet

Har du eller någon i ditt sällskap en funktionsvariation? Vi drivs av att göra vildmarken tillgänglig för alla. Om du är osäker på om du kan följa med på någon av våra öppna turer så kontakta oss så kan vi tillsammans se om vi kan hitta en lösning. Om våra öppna turer inte går att göra tillgänglig för dig eller någon i ditt sällskap så tittar vi gärna på vad vi kan erbjuda er istället. Vi är experter på att ta fram skräddarsydda vildmarksarrangemang. Bilden visar Joakim som är synskadad, ledarhunden Bosse och guiden Adam som sommaren 2019 var på en sex dagar lång fjällvandring i Vindelfjällen.

Tillsammans finner vi lösningar!