Vi arrangerar unika fjällresor för privat grupper

Vi är experter på svenska fjällen och erbjuder välplanerade fjällresor och utbildningar sommar och vinter. Vi vänder oss till företag, privata sällskap och skolor.

Guider i världsklass, ett sant miljöengagemang och service från början till slut.

Upplev de svenska fjällen med Outdoor Vagabond!

Fjällguider i världsklass

Vi vet hur viktig fjällguiden är för en bra fjällupplevelse.

För oss är det inte bara en självklarhet att våra fjällguider är utbildade och certifierade enligt gällande normer, våra fjällguider är också just de där som ger det lilla extra. Alla våra fjällguider har lång erfarenhet av fjällvandring, skidturer och att guida gäster tryggt och lättsamt genom våra fantastiska fjällmiljöer. Vi har kompetensen för att ge våra arrangemang den bästa kombination av lättsamhet och allvar.

Säkerhet i fjällen är A och O, men därtill gäller det att ha kul!

Våra fjällguider

Alltid guldkantade upplevelser

Vi satsar på kvalité före kvantitet

Vårt fokus på kvalité syns i våra guiders professionalism, maten vi serverar, innehållet i våra utbildningar, vår satsning på mindre grupper och i den omsorg som ligger bakom planeringen i alla våra arrangemang.

Om vi inte kan erbjuda det bästa, så kommer ni inte se oss erbjuda det överhuvudtaget. Det är vårt löfte!

Miljöarbete på riktigt

Vi försöker minimera vårt ekologiska fotavtryck i alla led – på riktigt!

Transporter
Vi har sätt till att alla våra fjällturer och fjällutbildningar börjar och slutar på platser där det är möjligt att ta sig med kollektivtrafik.

Ekologiskt och närproducerat
Vi strävar mot att alltid inkludera en större del ekologisk och närproducerad mat i alla våra arrangemang.

Fokus på vegetariskt och vilt
Vi väljer att fokusera på vegetarisk kost på våra fjällturer med inslag av vilt och fisk (alla typer av önskemål kring specialkost är givetvis möjliga).

Slit och släng
Vi gillar inte slit och släng. Vi använder produkter av kvalité och med lång förväntad livslängd. På flera av våra fjällturer ingår dessutom en stor del av utrustningen i resans pris.

Informationsarbete
När du fjällvandrar eller är ute på en skidexpedition med Outdoor Vagabond följer vi principen om ”leave nothing but footprints”. Våra fjällguider informerar alltid våra deltagare om allt vi kan göra för att inte lämna spår efter oss i vår vackra fjällmiljö.

Tillgänglighet

Vi drivs av att göra fjällvandring tillgängligt för alla!

Har du eller någon i ditt sällskap en funktionsvariation? Är du osäker på om du eller din vän kan följa med på någon av våra öppna fjällturer? Kontakta oss så ser vi till att finna en lösning. Om våra öppna fjällturer inte går att göra tillgänglig för dig eller någon i ditt sällskap så tittar vi gärna på vad vi kan erbjuda er istället. Vi är experter på att ta fram skräddarsydda fjällturer. Bilden visar Joakim som är synskadad, ledarhunden Bosse och fjällguiden Adam som sommaren 2019 genomförde vår populära fjälltur  – Fjällvandring längs Kungsleden.

Tillsammans finner vi lösningar!

Vår historia

Grundaren och ägaren av Outdoor Vagabond är Adam Lindgren. Adam har arbetat som frilansande guide i över ett decennium och har bland annat lett gruppresor i Indien, Peru och Tanzania.

Med Outdoor Vagabond har Adam slagit sig samman med ett gäng erfarna fjällguider för att arrangera fjällturer och fjällutbildningar med vår alldeles egna särprägel. Outdoor Vagabond satsar på fjällguider i världsklass, kvalité i allt vi gör och miljöarbete på riktigt.

Vi älskar fjällvandring och allt som har med de svenska fjällen att göra. Våra fjällguider brinner för att dela med sig av sin kunskap och att göra de svenska fjällen tillgängliga för alla!

Adam Lindgren