Ammarnäsgården

Ammarnäsgården är ett genuint fjällhotell med anor från 1940-talet och med utsikt över vackra Tjulån och Ribovardo. Alla rum har egen dusch och toalett. I deras gemytliga restaurang erbjuder de utsökta måltider baserade på lokala råvaror såsom ren och älgkött, fjällfisk från sjöar runt Ammarnäs, fjällkantareller, murklor och inte att glömma Lapplands guld – hjortron.

Fjällstugorna

Under vandringen bor vi i Svenska turistföreningens fjällstugor. I fjällstugorna bor vi mysigt och enkelt med självhushåll och flerbäddsrum. På plats finns en stugvärd som välkomnar oss och hjälper oss till rätta. Som gäster hugger vi själva ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter oss. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. Täcke och kudde finns på plats men vi tar med egna sovlakan eller sovsäckar. Vid Aigertstugan, Tärnsjöstugan och Viterskalet finns små butiker där det är möjligt att proviantera med snacks och godis.

Trolltunet

Trolltunet är ett hemtrevligt och mysigt hotell mitt i Hemavan och med gångavstånd till både busshållplats och flygplats. De erbjuder personligt inredda lägenhetsboenden, dubbelrum och enkelrum med dusch, toalett, kylskåp och TV på samtliga rum. Vid Trolltunets pub och restaurant njuter ni av både gott att äta och dricka.

  • Fjällstugorna

    Fjällstugorna Under vandringen bor vi i Svenska turistföreningens fjällstugor. I fjällstugorna bor vi mysigt och enkelt med självhushåll och flerbäddsrum. På plats finns en stugvärd som välkomnar oss och hjälper oss till rätta. Som gäster hugger vi själva ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter oss. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. Täcke och kudde finns på plats men vi tar med egna sovlakan eller sovsäckar. Vid Aigertstugan, Tärnsjöstugan och Viterskalet finns små butiker där det är möjligt att proviantera med snacks och godis.

  • Ammarnäsgården

    Ammarnäsgården Ammarnäsgården är ett genuint fjällhotell med anor från 1940-talet och med utsikt över vackra Tjulån och Ribovardo. Alla rum har egen dusch och toalett. I deras gemytliga restaurang erbjuder de utsökta måltider baserade på lokala råvaror såsom ren och älgkött, fjällfisk från sjöar runt Ammarnäs, fjällkantareller, murklor och inte att glömma Lapplands guld – hjortron.